Termékek

ERASMUS EXTRA

MAGASABB HATÓANYAG TARTALOM, ALACSONYABB DÓZIS, MEGBÍZHATÓ HATÁS A KALÁSZOSOK LEVÉLBETEGSÉGEINEK MEGELŐZÉSÉRE ÉS KEZELÉSÉRE.

Erasmus extra - Völgység Agrás Kft.

Gyártó: ROTAM

ERASMUS EXTRA az őszi és tavaszi kalászosokban a lisztharmat, szeptóriás és helminthospóriumos levélbetegségek ellen, valamint enyhébb rozsda és a kalászfuzáriózis megelőzésére alkalmas gombaölő szer.

Repcében történő őszi használata során lassítja a repce fejlődését, előkészítve az optimális tőlevélrózsás állapot kialakulását, aminek a jó áttelelés az eredménye. Ősszel jelentősen visszaszorítja a repce szártőbetegségeinek elterjedését. A tavaszi újrainduláskor az állomány egyöntetűen, erőteljesen fejlődhet. A tavaszi újrakezeléssel a repce oldalelágazásokban gazdagabb, a virágzás egyöntetűbb.

Szőlőben a lisztharmat ellen, valamint a szürkepenész enyhébb tüneteinek a megelőzésében játszik fontos szerepet.

Őszi és tavaszi kalászosokban a bokrosodás idején, vagy a szárbaindulás időszakában végzett kezelésekkel a korai betegségek ellen védekezhetünk. A hatékonyabb védelem érdekében ezeket a kezeléseket érdemes külön, a gombaölő szeres permetezésre alkalmas szórófej alkalmazásával végezni.

A repce regulátorozás kedvező időszaka a repce sorzáródása előtti időszak. Meleg őszökön a jó áttelelés érdekében a kezelés megismétlése javasolt. A tavaszi kezeléseket az első rovarok elleni védekezésekkel érdemes elvégezni. A fertőzések mértékének és a kívánt regulátorhatás figyelembevételével érdemes a dózist meghatározni.

Szőlőben a szisztemikus szerkombinációkat tartalmazó kezelések lisztharmatok ellen védelmet adó felszívódó készítménye. A rezisztencia kialakulásának megelőzése céljából érdemes kontakt készítménnyel kiegészítve, váltott kezelésekben használni.

TERMÉK FŐ JELLEMZŐI

Termék típusa: gombaölő szer
Hatóanyaga: 430 g/l tebukonazol
Dózisa: 0,25-0,6 l/ha
Kiszerelése: 5 l

FELHASZNÁLÁSI TUDNIVALÓK

Víz szántóföldön: 250-400 l/ha
Víz szőlőben: 400-800 l/ha
Szórófej: cseppszám elérje az 50-70 csepp/cm2-t, ajánlott cseppátmérő: 200-300µ