Termékek

Gallup Biograde

HATÉKONY MEGOLDÁS A NEHEZEN IRTHATÓ GYOMOK ELLEN A GABONATARLÓKON, SZÓJA ÉS REPCE KULTÚRÁK IDŐZÍTETT BETAKARÍTÁSÁNAK KÍMÉLETES ESZKÖZE.

Gallup Biograde - Völgység Agrár Kft.

Gyártó: BARCLAY CHEMICALS

A GALLUP BIOGRADE eredményesen használható a magról kelő és évelő egy-, és kétszikű gyomnövények elleni védekezésre. A hatóanyagot a növény a levélén keresztül veszi fel, majd felszívódik, és gyökér-, és csúcsi irányba szállítódva oszlik el az egész növényben. A kezelést követően a gyomnövény levelei rövid időn belül elsárgulnak, majd 10-15 nap múlva teljes növényszáradás következik be. A magas páratartalom, mérsékelten meleg időjárás mellet a készítmény gyorsabb és jobb biológiai hatást eredményez.

Ültetvényekben, tarlón, legelőn, gyep gyomirtása során, erdészetben, a magról kelő és évelő gyomok tömeges kelését és 3-6 leveles, illetve tőlevélrózsás állapotát megvárva permetezzük le a területet GALLUP BIOGRADE készítménnyel. Az álló kultúrákban törekedjünk az irányított védekezésre, hogy a fák, tőkék lehetőleg ne érintkezzenek a készítménnyel.

A tarlókezelés esetén várjuk meg a tömeges gyomkelést, az évelő egy-, és kétszikű gyomok esetén a kellő méretű de nem túl nagy lombfelületet és a készítmény magasabb dózisának alkalmazásával kezeljünk. Szükség esetén, a nagyobb hatékonyság elérése érdekében érdemes a készítményt más felszívódó kétszikű gyomirtó szerekkel kombinálni.

Kalászosok betakarítása előtti gyommentesítésére a kalászosok teljes érését követően vállalkozzunk. A környezetterhelés csökkentése érdekében igyekezzünk csak a gyomfoltokat kezelni.

A repce és a szója betakarításának megkönnyítésére a beérett táblákon teljes területen végezzük el a kezelést. Számoljunk arra, hogy a kezelést követően a termény betakarítását kb. 5-7 napon belül el kell végezni.

TERMÉK FŐ JELLEMZŐI

Termék típusa: gyomirtó szer
Hatóanyaga: 480 g/l glifozát IPA só
Dózisa: 2-6 l/ha
Kiszerelése:0,2 l, 11, 5 l, 20 l, 1000 l IBC

FELHASZNÁLÁSI TUDNIVALÓK

Víz: 150-300 l/ha
Hőmérséklet: 15-25°C
Szórófej: cseppszám elérje az 50-70 csepp/cm2-t, ajánlott cseppátmérő: 200-300µ