Termékek

HYMAGRO Termékek

  +1 pont Agrár Ökológiai Támogatás! 

A HYMAGRO TERMÉKEK TERMÉSZETES HUMUSZ ÁSVÁNYBÓL (LEONARDITE) SZÁRMAZÓ HIDROLIZÁLT HUMINSAV SZÁRMAZÉKOK, MELYEKBEN EGYEDÜLÁLLÓAN MAGAS, LEGALÁBB 65% A HUMINSAV KONCENTRÁCIÓ.

Gyártó: BIOPOL KFT.

Természetazonos hatóanyaguk révén a készítmények gyorsan és hatékonyan jutnak be a növényekbe. Képesek azonnal tápanyagot szolgáltatni és katalizáló hatást fejteni a növényi sejtekre.

A talajba juttatva, mint természetes komplexképzők, folyamatosan felvehető állapotban tartják a hasznos tápanyagokat, valamint felvehetővé alakítják az ott felhalmozódott szervetlen kötésű tápelemeket.

Erős kötésben magukhoz láncolják a növények és élőlények számára káros vagy mérgező elemeket és metabolitokat.

A mikroorganizmusok és egyéb talajban található élőlények aktiválásán keresztül alkalmasak a talajélet helyreállítására.

Katalizálják a sejtlégzést, ezáltal serkentik a növekedést és a gyökérképződést!

Eredményesen használhatóak stresszhelyzetek megelőzésére, kezelésére.

Az intenzív, hagyományos növénytermesztésben használatukkal hatékonyan csökkenthető a felhasznált műtrágya mennyisége, ezáltal hozzájárulnak egy környezetet kevésbé terhelő gazdálkodás megvalósításához.

Használatuk eredménye a termés mennyiségének növekedésével, több esetben beltartalmi és minőségi javulással jár.

Ökológiai és biogazdálkodásban egyaránt fontos szerepük lehet az egészséges növényállományok fenntartásában, és az eredményes termesztés-technológia megvalósításában.

E termékek szerves hatóanyagának egyedülálló jótékony hatásai mind a kertészeti, mind a szántóföldi kultúrákban egyaránt kihasználható megtérülő, egy élhetőbb, egészségesebb jövő kialakítását megalapozó lépés.

Kép felső részén található táblán jól látszik, hogy a Helasol Gabona + Hymagro Sol kezelés zöldebbé, élettelibbé, egészségesebbé tette az áttelelő őszi búzát. (Foto: Soproni Krisztián kollégánktól, 2023. január 11-én)

HYMAGRO Termékek

BIZTOSÍTJÁK A BIZTONSÁGOS, A FEJLŐDÉSHEZ, TERMÉSKÉPZÉSHEZ SZÜKSÉGES EGÉSZSÉGES ÉLETTERET A NÖVÉNYEK KIEGYENSÚLYOZOTT TELJESÍTMÉNYE ÉRDEKÉBEN, MÉG STRESSZ HELYZETEKBEN IS.

Gyártó: BIOPOL KFT.

Új termék

Talajkondicionáló készítmény, melynek egyenletes kijuttatását a mikrogranulátum formula garantálja. Könnyen kezelhető, pontosan dozírozható, a talajnedvesség hatására pillanatok alatt feloldódó, azonnal hasznosuló, hatását igen gyorsan kifejtő szerves anyag. Használatával növelhetjük a kijuttatott, vagy a talajban felvehetetlen formában jelen lévő tápanyagok hasznosulását. Szükség esetén az éves műtrágyaadagok akár 15-25%-al is csökkenthetők, a terméscélok megtartása mellett.

A vetéssel egymenetben önállóan vagy egyéb mikrogranulátumokkal együtt, keverve célszerű a talajba bejuttatni.

DÓZISAI

  600 ha-on próbálták az első évben 

Őszi káposzta repce, kukorica, napraforgó, szója kultúrákban 12-15 kg/ha.
Kertészeti kultúrákban 18-20 kg/ha az ajánlott felhasználási mennyiség.
Gyümölcsösök telepítésekor 50-100 gr/fa/ dózisban az ültetőgödörbe juttatva ajánlott használni.

Kiszerelés: 1kg és 25 kg-os zsák.

Új termék

100 %-ban vízoldható, talaj és növénykondicionáló készítmény. A benne található huminsav komplexek, szerves-kelát kötéseiknek köszönhetően jelentős mikroelem forrásként szolgálnak a növények számára. Levélen keresztül azonnal felszívódva, a készítmény rendkívül gyorsan fejti ki klorofill képződést serkentő, sejtlégzést katalizáló hatását. A növényt ért stressz kiküszöbölésére azonnali használata az egyik leghatékonyabb megoldás, a termesztett növények bármely fenológiai állapotában.

Vízben oldva, önállóan vagy levéltrágyákkal és növényvédő szerekkel keverve, permetezőgéppel kijuttatva használjuk. Növényre vagy talajra jutva egyaránt kifejti hatását.

FIGYELEM: GYOMIRTÓ SZEREKKEL EGYÜTT NE HASZNÁLJUK!

Célszerű a növények stresszel terhelt időszakaiban kijuttatni, hiszen enzim stimuláló, a növények keringési rendszerét segítő hatásánál fogva ezeket kompenzálja. E hatásnak köszönhetően javul az áttelelő növények télállósa, segíti a tavaszi újraindulásban és a termésmennyiség számára fontos nitrogén minél hatékonyabb felvételében, a gyökerek és megerősödésében a bokrosodásban, szárbaindulásban, és a generatív, termésképző szervek kifejlődését is.

DÓZISAI

  7.500 ha-on bizonyított 2022-ben 

Őszi káposztarepce, kukorica, napraforgó és szója kultúrákban 3-4l/ha, a vegetációs időszakban 2-3 alkalommal ismételve javasolt kijuttatni.
Kertészeti kultúrákban 3-5 l/ha, a vegetációs időszakban 3-6 alkalommal ismételve ajánlott kipermetezni.
Gyümölcsösökben 2-3 l/ha , a vegetációs időszakban 3-6 alkalommal ismételve érdemes használni.

Kiszerelése: 1, 20 és 1.000 literes kiszerelés.